Info brev Juni 2015

Oavsett väder så är vi inne i juni månad och sommarmånaderna står för dörren. Nya styrelsen takar för förtroendet och vill önska alla en härlig sommar samt informera lite kring vad som är på gång.

Som ni vet har vi haft en del problem med felparkerade bilar och det har inte fungerat helt felfritt med Q-Park vilket har föranlett att vi har sagt upp avtalet med dem. Nytt parkeringsbolag är Sveland Bevakning AB och börjar hos oss v. 25. Med det vill vi även påminna om att vårt område är ett barnrikt och bilfritt område, kör endast i området om det verkligen behövs. Sveland Bevakning AB har fått direktiv om att rondera mer frekvent både vid parkeringarna samt inne i området.

Parkeringarna ska både få ett ansiktslyft samt breddas. Arbetet med att byta räcken har redan påbörjats, tyvärr har vi fastnat lite med själva breddandet vilket delvis beror på att vi behöver använda kommunens mark och väntar på besked därifrån om hur vi kommer vidare i frågan.

Under juni månad tar föreningen emot 4 stycken skolungdomar som ska sommarjobba med diverse trädgårds- och målningsarbeten. Deras handelade är Mats och deras lön betalas av kommunen inom ramen samarbetet polis-kommun-Smedbyaktörer.

10 st balkonger ska besiktas av företaget Besiktningsman.se för att få en överblick hur skicket är på våra balkonger, samt även att få ett underlag för eventuella renoveringsbehov. Berörda lägenheter kommer kontaktas.

Planerar ni att renovera inomhus eller utomhus, glöm inte att lämna in en bygglovsansökan till styrelsen innan arbetet påbörjas. Extra viktig att komma ihåg är att fasaden, bärande väggar och värmesystem är föreningens egendom och där får inga ingrepp göras utan ett beviljat bygglov från styrelsen. Höga staket, inglasningar och altantak kräver bygglov från kommunen.

Vi ska vara återhållsamma när det gäller vatten. Föreningen har höga vattenkostnader. Har ni pool så tillåter föreningen endast mindre pooler med max 500 liter på egna tomten. Ägaren av poolen bär ansvaret samt står för säkerheten i och kring poolen. På gemensamma ytor tillåts inga pooler oavsett storlek.

Vid torka behövs det inte vattnas gräsytor, dem överlever!

Vi vill tacka alla som håller fint i vårt område samt innanför och utanför sin egen tomt. Ta gärna en titt på din tomt för att se om något behöver åtgärdas.

Föreningens värmeväxlare som förser lägenheterna på 1-46 med värme har gått sönder. Både ReNew och styrelsen jobbar med att ta reda på vad är lönsamt: byta ut trasiga delar eller hela undercentralen. Många offerter och kloka ord har lämnats in. Föreningen har dock många andra stora renoveringar framför så styrelsen har ett svårt beslut att fatta.

Vi har turen i vår förening att ha några eldsjälar bland oss som håller efter i vårt område. Mats Sandéns engagemang har smittat av sig, vilket vi verkligen uppskattar. Renew är fortsatt vår förvaltare men är det något enklare man undrar över eller vill ha hjälp med, kan Mats på 076 562 94 60 kontaktas.

Med vänliga hälsningar!
Styrelsen Brf Travgatan

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *