Källsorteringsrum

Föreningen har två källsorteringsrum där lägenhetsinnehavare kan slänga sina hushållssopor. Dessa finns i anslutning till våra två parkeringar. För att komma in i föreningens källsorteringsrum måste du använda en av de två taggar som medföljer lägenheten. Vid frågor gällande taggar är du välkommen att kontakta förvaltningen.

I källsorteringsrummen kan man lämna hushållssopor (brännbart), matavfall, pappersförpackningar, tidningar, metallförpackningar, plastförpackningar, färgat- och ofärgat glas, glödlampor, batterier.

Mindre elavfall kan man slänga i lilla soprummet vid Travgatan 9.

Större möbler, kartonger och annat avfall ska slängas hos SÖRAB! De finns på Karins väg 2 (mittemot Brandstationen och nära Byggmax). Deras öppettider finns på deras hemsida.

För bra information om hur man källsorterar och vad man kan slänga hos SÖRAB finns informationen på Sorteringsguiden.

Varje lägenhet har fått en korg/behållare som kan placeras under diskbänken för papperspåsar avsedda för matavfall. Papperspåsar för matavfall hämtar man själv i ett utav källsorteringsrummen. Är påsarna slut; gör gärna felanmälan till styrelsen på info@brftravgatan.se

För mer info läs gärna på kommunens hemsida för matavfall. Där står vad som kan sorteras som matavfall.

Risfickan ligger längst ned mot gatan på den stora parkeringen. Det är soprumsnyckeln som öppnar hänglåset till denna.

Risfickan är enbart för trädgårdsavfall, så som grenar, löv, ogräs och annan växtlighet. Exempel på vad som inte får kastas är matavfall, hushållssopor, trädgårdsmöbler, mattor, plastsäckar, bildäck och liknande. Hit får man också inte frakta jord, stenar, krukor, säckar, grindar eller andra föremål. En enkel regel att följa är att man bara få kasta saker som växer, men inte är mat.

Till vintern innan snön kommer beställs tömning av risfickan för att vårt snöröjningsföretag ska kunna förvara sin lilla traktor inlåst där. Då kan man inte slänga något trädgårdsavfall där. Är du osäker på om risfickan är öppen eller inte så kolla på hemsidan eller hör med någon i styrelsen.